NYHEDSBREV #3 Hvordan kan vi udvikle elevers kritiske tænkning? HVAD er PRACTICE? PRACTICE er et europæisk Erasmus+ projekt, som startede i september 2018, det bliver koordineret af Centro per lo Sviluppo Creativo Danilo Dolci.
Projektet har til formål at udvikle et transnationalt strategisk efteruddannelsesprogram med fokus på sociale, interkulturelle og medborgerkompetencer samt kritisk tænkning og forebyggelse af radikalisering for skolens ældste elever.
Projektaktiviteterne udføres i en samarbejdsproces, som involverer 6 europæiske lande: Italien, Østrig, Danmark, Tyskland, Grækenland og UK. HVOR LANGT ER VI KOMMET?
Projektet startede med en undersøgelsesfase med interviews og fokusgrupper, som skulle afdække kontekst, policy, strategiske efteruddannelsesprogrammer, kritisk tænkning og forebyggelse af radikalisering i skolen i de seks deltagerlande.
Rapporten findes på 6 sprog på hjemmesiden
Partnerne har udviklet en foreløbig version af forebyggelsesprogrammet, som bygger på resultaterne fra undersøgelsesfasen og som kan anvendes i undervisningen af folkekolens ældste elever.
Projektet er blevet udviklet i samarbejde mellem de 7 partnere, som mødtes i Liverpool i april 2019, i Innsbruch i november 2019 for at analysere og drøfte undersøgelsesfasens resultater og planlægge udviklingen af forebyggelsesprogrammet, så det kan bygge på de identificerede behov og interesser, som lærere og interessenter har givet udtryk for. ![]()
Efter udviklingen af forebyggelsesprogrammet mødtes 14 eksperter i pædagogik og forebyggelse af radikalisering i Città di Castello i Italien for at analysere og finjustere programmet.
De 14 eksperter havde også mulighed for at afprøve undervisningsaktiviteterne, som er blevet udviklet i forebyggelsesprogrammet. Desuden kunne de diskutere og afklare muligheder og udfordringer forbundet med implementeringen i skolerne.
Deltagerne hørte også oplæg fra eksperter, som forelagde forskellige aspekter af forebyggelse af radikalisering og de foretog også pædagogiske studiebesøg på relevante undervisningsinstitutioner.
![]() HVAD INDEHOLDER FOREBYGGELSESPROGRAMMET? Den første del indeholder både teoretisk baggrundsviden om radikalisering og skolens rolle i forebyggelse af radikalisering og pædagogiske strategier og metoder inden for 6 områder, som er relateret til udviklingen af kritisk tænkning:
Anden del af programmet indeholder omkring 50 non-formelle undervisningsaktiviteter, som lærere kan anvende direkte i undervisningen for at adressere kontroversielle emner, som kan udsætte elever for misinformation og polariserede holdninger. Aktiviteterne dækker følgende temaer:
Programmet bliver nu afprøvet i de seks deltagerlande i form af lærerkurser og undervisningsaktiviteter med elever. Vores mål er at involvere mere end 50 lærere i 25 skoler og mere end 1000 elever.
Efter afprøvningen og justeringen vil forebyggelsesprogrammet blive åbent tilgængeligt for de lærere, som ønsker at tilegne sig kompetencer inden for kritisk tænkning .
Kontakt os for yderligere information! FOR AT FØLGE PROJEKTETS VIDERE UDVIKLING: ![]() ![]()
![]() The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein. |