![]() Nyhedsbrev #2 PRACTICE – LÆS VORES RAPPORT! Have you already read the PRACTICE Comparative Research Report? It is available now for your download in 5 different languages!
Den Komparative Rapport kan nu downloades på 5 forskellige sprog.
Den Komparative Rapport giver et indblik i hvordan forebyggelse af radikalisering er udmøntet i uddannelsessektoren med særligt fokus på anvendelsen af kritisk tænkning i Østrig, Tyskland, Italien, Grækenland og England. Desuden gives eksempler på de behov og synspunkter, som lærere og interessenter har givet udtryk for.
Download rapporten hvis du er interesseret i strategier og metoder til at forebygge radikalisering i skolen. Den komparative rapport udgør det første produkt i PRACTICE – Forebyggelse af radikalisering gennem kritisk tænkning. PRACTICE har til formål at udvikle et transnationalt strategisk efteruddannelsesprogram med fokus på sociale, interkulturelle og medborgerkompetencer samt kritisk tænkning og forebyggelse af radikalisering for skolens ældste elever. Ifølge Paris-erklæringen (2015) bør lærere udvikle nye færdigheder og kompetencer for at kunne håndtere komplekse undervisningssituationer og for at kunne forholde sig til heterogene elevgrupper. Da strategiske videreuddannelsesprogrammer ofte ikke er tidssvarende, vil PRACTICE tilpasse dem således at de ved at forholde sig til de nye behov kan medvirke til at forebygge radikalisering.
Over hele Europa spiller skolen en vigtig rolle i forebyggelse af radikalisering ved at fremme europæiske værdier og social inklusion – og ved at udvikle gensidig forståelse og tolerance såvel som kritisk tænkning I forhold til kontroversielle og sensitive spørgsmål. Det ser vi som nøglefaktorer i forebyggelsen af radikalisering.
PRACTICE adresserer disse udfordringer og støtter lærere i at forebygge radikalisering ved udvikle og afprøve en ny pædagogisk tilgang med brug af partecipatoriske metoder i en samarbejdsproces, som involverer 7 partnerorganisationer i 6 lande (Italien, Østrig, Tyskland, Danmark, Grækenland og England) og 35 skoler. Projektet er startet med en undersøgelsesfase, som skal afdække kontekst, policy, strategiske efteruddannelsesprogrammer, kritisk tænkning og forebyggelse af radikalisering i skolen i Italien, Østrig, Danmark, Tyskland, Grækenland og England. Rapporten er baseret på interviews og fokusgrupper med mere end 100 lærere, ledere og beslutningstagere I de 6 partnerlande.
Den komparative analyserapport har haft til formål at opbygge et klart overblik over:
Den komparative analyserapport har givet projektpartnerne mulighed for at identificere manglende viden og manglende metoder mellem:
![]() På denne måde har analysearbejdets resultater tilvejebragt et solidt grundlag for den videre udvikling af intellektuelle outputs:
Output 2 – PROGRAM TIL FOREBYGGELSE AF RADIKALISERING, en åben uddannelsesressource (OER), med innovative værktøjer rettet mod undervisere og andet uddannelsespersonale og med sigte på effektivt at kunne introducere elever til temaer omkring kritisk tænkning og forebyggelse af radikalisering. Programmet vil blive pilot-testet på i alt 35 skoler fordelt på 6 lande med inddragelse af 56 undervisere og cirka 1120 elever.
Output 3 – LÆRERHÅNDBOG, indeholder vejledning I brugen af forebyggelsesprogrammet med nødvendig baggrundsviden samt tips og forslag til håndtering af radikaliseringsproblematikker I skolen.
Output 4 - POLICY NOTAT, som har til hensigt at opfordre politikere og andre beslutningstagere til at optimere strategisk kompetenceudvikling og efteruddannelse med særligt sigte på fornyende undervisning i kritisk tænkning og forebyggelse af radikalisering i skolen .
Der vil snart komme et nyhedsbrev med yderligere information! PARTNERE ![]() ![]()
![]() The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
© PRACTICE
|